Национална агенция за приходите ще изпрати повторна покана до 1 000

...
Национална агенция за приходите ще изпрати повторна покана до 1 000
Коментари Харесай

1 000 дружества ще получат повторна покана от НАП за участие в програмата за подкрепа с оборотен капитал

 Национална организация за приходите ще изпрати повторна покана до 1 000 сдружения, които са утвърдени и са получили подкрепяне от фаза 1 от програмата, само че не са съумели да подадат нужната информация за присъединяване във фаза 2 в Информационна система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН). Кандидатите ще разполагат със 7 работни дни, в които ще би трябвало да показват спомагателна информация, за установяване размера на подпомагането.

Програмата за поддръжка посредством оборотен капитал за дребни и междинни предприятия, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения беше удължена заради прекратяване на активността на сдруженията за интервалите февруари или февруари и март 2021 година, като затворени през февруари останаха заведенията за хранене, а до края март питейните заведения и нощните заведения, както и действия от някои други бизнеси. До момента са утвърдени над 10 000 заявки за безплатна финансова помощ на обща стойност близо 99 млн. лева, допълват от приходната организация.

Предстои програмата да продължи и с трета фаза за подкрепяне на бизнесите с прекратени действия от 22 март 2021 година, според последните заповеди на министъра на опазването на здравето. Конкретните параметри на подпомагането се разискват взаимно от Национална агенция за приходите и Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК) и ще бъдат оповестени до седмица.

Повече информация за програмата може да намерите в рубриката " Подкрепа посредством оборотен капитал за МСП “ на уеб страницата на Агенцията и ли на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите на 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР